menu

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μέγας Εσπερινός και Αρτοκλασία στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Παναγίας Μπουνάσιας (14-8-2012)

-Τις 14 Αυγούστου  2012 και ώρα 18.30΄ στο Μοναστήρι της Ιεράς Μονής της Ευαγγελισμού Παναγίας Μπουνάσιας Παλιουριάς Γρεβενών,  τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός και αρτοκλασία για την Κοίμηση της Παναγίας μας. ......
Συλλειτούργησαν ο παπα-Δημήτρης (Καφετζής) και ο Ιερομόναχος  Τιμόθεος της Μονής του Οσίου Νικάνορος (Ζάβορδα).
-Παρόντες όπως πάντα οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δεσκάτης (Μωϋσιάδης Γεώργιος – Χάϊτας Χάρις) και ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Παλιουριάς  (Μπόλος Αθανάσιος) όπου ανήκει και η Μονή.

-Κατά  τη διάρκεια του εσπερινού, με την παρουσία αρκετών πιστών από τα γύρω  χωριά (Παλιουριά, Δεσκάτη, Δήμητρα, Παναγιά, Νεοχώρι, Καρπερό, Κατάκαλη, Φωτεινό Καλαμπάκας κ.λ.π)  ακούστηκαν τα ανάλογα εγκώμια για την Θεοτόκο μας, όπως την Μεγάλη Παρασκευή για τον Ιησού Χριστό.

 -Μετά  τον εσπερινό, στους  επισκέπτες μοιράστηκε  αρτοκλασία και  προσφέρθηκαν εκτός από το παραδοσιακό λουκούμι και διάφορα άλλα γλυκίσματα - εδέσματα  και ξεδίψασαν από τη βρύση με το τρεχούμενο και δροσερό νερό που υπάρχει  μέσα στον προαύλιο χώρο. 
-Στη συνέχεια αφού ευχήθηκαν μεταξύ τους για  χρόνια πολλά  (για τον Δεκαπενταύγουστο) κατηφόρισαν  τη Βουνάσσα, με την ατέλειωτη θέα που αντικρίζει ο επισκέπτης (ίσως από τα καλύτερα μπαλκόνια της χώρας μας), συνέπεσε και με το ωραιότατο ηλιοβασίλεμα που χρύσιζε όλον τον κάμπο της Φιλουριάς.-

-Επίσης ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους (παρόντες τοπικές αρχές) ότι πολύ σύντομα θα συνεχίσει η ασφαλτόστρωση το δρόμου που υπάρχει μέχρι σήμερα έως το ύψος του Αγίου Γεωργίου, γιατί το σχετικό χρηματικό κονδύλι παρελήφθη από τον εργολάβο του έργου και σύντομα η επίσκεψη  στη Μονή θα είναι προσβάσιμη όλες τις εποχές του έτους και με ασφάλεια.


-Στη συνέχεια ακολουθούν εικόνες  από τις παραπάνω στιγμές. 

Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *