menu

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Λαογραφικό Μουσείο Παλιουριάς Γρεβενών !!! ???

-Η αγάπη του ανθρώπου για τα τοπικά δρώμενα και γενικότερα λαογραφικά θέματα, εκφράζονται απόλυτα στο πρόσωπο της κ. Σοφίας Εκουτσόγλου  (υπήρξε μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγους Παλιουριάς)  η οποία με πολύ κόπο και υπομονή συγκέντρωσε από προσφορές των κατοίκων του χωριού  μας (Παλιουριά) αντικείμενα, οικιακά σκεύη  και ρούχα ένδυσης άλλης εποχής που χρησιμοποιούσαν οι ↴↴↴κάτοικοι για τις καθημερινές τους ανάγκες, εργασίες και με  προσωπικά της κειμήλια (όπως φαίνονται στις παρακάτω εικόνες),  για την δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου Παλιουριάς Γρεβενών.


-Όνειρο της κ. Σοφίας ήταν και είναι να γίνει το πολυπόθητο Λαογραφικό Μουσείο Παλιουριάς και στη συνέχεια να αποδοθούν σ΄  αυτό όλα τα παραπάνω εκθέματα και να προστεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα, να ταξινομηθούν και αρχειοθετηθούν.

-Μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, η κ. Σοφία έχει την όρεξη, την αγάπη και την υπομονή να συντηρεί και φυλάσσει στην οικία της τα παραπάνω εκθέματα.

-Κατάλληλοι χώροι για τη στέγαση με ελάχιστες παρεμβάσεις χωρίς αξιόλογο  οικονομικό κόστος υπάρχουν, όπως  το παλαιό Δημοτικό σχολείο  ή κάποιος άλλος χώρος που θα παραχωρηθεί από το Δημοτικό Διαμέρισμα Παλιουριάς.

-Αφού πραγματοποιηθούν τα παραπάνω θα μπορούν να το επισκέπτονται οι κάτοικοι και οι μεν παλαιότεροι να θυμούνται και αναπολούν  στιγμές της ζωής τους, ενώ οι νεώτεροι να μάθουν  ποια αντικείμενα, εργαλεία, ενδύματα κ.λ.π. χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί τους.

-Ευελπιστώ ότι σύντομα οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς θα δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον ώστε να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου Παλιουριάς.-

opaliouriotis.gr

Παρατήρηση:  Δυστυχώς  μέχρι σήμερα (14-3-2014) η κατάσταση παραμένει  η ίδια, χωρίς την παραμικρή κίνηση !!  













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *