menu

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ο καθαγιασμός των υδάτων στην Παλιουριά Γρεβενών (εικόνες - 6-1-2015)

-Πραγματοποιήθηκε σήμερα  όπως κάθε χρόνο ο καθαγιασμός των υδάτων ανήμερα των Φώτων στην Παλιουριά, γνωστό ως  κύρια(ε)  (ε)λέησον.
-Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στο ναό του Αγίου ........
Νικολάου,  τροποποιήθηκε το πρόγραμμα προηγουμένων ετών.


-Σήμερα (6-1-2015) αντί για τη βρύση της Παναγιάς, ιερέας και πλήθος κόσμου  κατευθύνθηκαν όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει ο αγιασμός των υδάτων στη γέφυρα Παλιουριάς Παναγιάς, αφού πλέον η λίμνη Ιλαρίωνα έχει μπει πλέον στη ζωή μας.

-Οι πιστοί αψήφισαν το πολύ κρύο που έχει σήμερα (-3) και κατέβηκαν στη γέφυρα για τον αγιασμό των υδάτων. Συλλειτούργησαν ο παπα-Δημήτρης (Καφετζής) και ο ιερομόναχος Τιμόθεος της Μονής Οσίου Νικάνορα,  ο οποίος όταν έχει έστω και ελάχιστο χρόνο,  δεν  απουσιάζει από καμία θρησκευτική εκδήλωση της Παλιουριάς. Παρευρέθησαν εκτός από πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παλιουριάς Γιώργος Κόντος.

-Όπως προαναφέρθηκε επικρατούσε δυνατός αέρας  και μετέφερε το σταυρό προς την ακτή και όχι στο βυθό. Αποτέλεσμα ήταν να κοπεί η κορδέλα και ο σταυρός να κατέβει στη λίμνη και σε βάτα κοντά στην ακτή .Ο  Μιχάλης Πετσούλας,  που είχε πάρει τη χάρη από την ανάδειση στην εκκλησία του χωριού,  προσπάθησε έστω και επικίνδυνα και τελικά πήρε το σταυρό από τα νερά της λίμνης. Φαίνεται η πορεία και η θέση στις εικόνες.
  
-Είχε στηθεί εξέδρα - αψίδα σε κεντρικό σημείο της γέφυρας, την οποία κατασκεύασε και προσέφερε στην Κοινότητα για τα επόμενα χρόνια ο συγχωριανός μας Χρήστος Κακούσιος. 


 -Από εμένα  Καλή Φώτιση, Χρόνια Πολλά !!!! και του χρόνου  με υγεία !!!

-Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες.-



opaliouriotis.gr






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *