menu

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Ποδοσφαιρική Ομάδα - Δόξα Παλιουριάς - Ιστορία - Εικόνες

-Η ποδοσφαιρική ομάδα της Παλιουριάς Γρεβενών με την επωνυμία 
"ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ" ιδρύθηκε το έτος 1958 από τον αείμνηστο Λάζαρο Κυριαζίδη του Τριανταφύλλου και είναι ένα από τα παλαιότερα ποδοσφαιρικά σωματεία του νομού Γρεβενών 
-Ήδη από το έτος 1950 που άρχισαν να επιστρέφουν στην Παλιουριά οι κάτοικοι που είχαν διασκορπιστεί στα γύρω ↴↴↴  χωριά και νομούς εξ' αιτίας της μαύρης σελίδας της πατρίδας μας (εμφύλιος πόλεμος) οι νέοι άρχισαν ν' ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. 

-Το 1958 όπως προανέφερα  ιδρύθηκε η ομάδα και έγινε το πρώτο καταστατικό της (το επόμενο που ισχύει μέχρι και σήμερα έγινε το έτος 2000).

-Ως όνομα της ομάδας επιλέχθηκε "ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ" από την ομώνυμη ομάδα της Δράμας η οποία εκείνη την περίοδο ήταν από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και τα χρώματα της στολής άσπρο - μαύρο. !! Ο κ. Χρήστος Δουβεντζίδης μου γνώρισε ότι στην επιλογή του ονόματος συγκεντρώθηκαν οι παίκτες στο γήπεδο και υπερίσχυσε η "ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ" από την δεύτερη επιλογή που ήταν η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.

-Με προσωπική εργασία και οικονομική  ενίσχυση (έστω και ελάχιστη) των κατοίκων έγινε το γήπεδο στη θέση όπου ακριβώς είναι και σήμερα και αγοράστηκε η πρώτη στολή. 

-Σήμερα το γήπεδο είναι από τα καλύτερα στο νομό Γρεβενών, γιατί διαθέτει άριστο χλοοτάπητα, αποδυτήρια τοπικής, φιλοξενούμενης ομάδας και διαιτητών και ζεστό νερό. Επίσης διαθέτει προβολείς, θέσεις πάρκινγκ και ασφαλή περίφραξη.

-Αρχικά η ομάδα αγωνίστηκε στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που διοργάνωνε η ΕΠΣ Κοζάνης και αργότερα στο πρωτάθλημα ερασιτεχνών ΕΠΣ Γρεβενών μέχρι και σήμερα. Συμμετέχει σε όλα τα διασυλλογικά, τοπικά πρωταθλήματα και κύπελλα που διοργανώνει η ΕΠΣ Γρεβενών με αρκετές διακρίσεις όπως το 1966 "κυπελλούχος" στο διασυλλογικό κύπελλο Δυτ. Μακεδονίας, "κυπελλούχος" σε τοπικό κύπελλο το 1988, κύπελλο ήθους την περίοδο 1995-1996,πρωταθλητής περίοδο 1995-1996 κ.ά.

-Ποδοσφαιριστές- ταλέντα της ομάδας αγωνίστηκαν σε όλες τις κατηγορίες μέχρι και Α' Εθνική. Δεν αναφέρω ονόματα γιατί ίσως αδικήσω κάποιον. 

-Να γνωρίσω επίσης ότι την δεκαετία 1970 αρκετοί Παλιουριώτες ξενιτεύτηκαν στην  Αθήνα για δουλειά και καλύτερη τύχη των παιδιών τους. Έχοντας  στην ψυχή τους αναμνήσεις από την "ΔΟΞΑ" δημιούργησαν νέα συνοικιακή ομάδα και επειδή στο Ευρωπαϊκό στερέωμα μεσουρανούσε ο "Άγιαξ" Ολλανδίας πήραν το όνομά του "Άγιαξ Παλιουριάς" και το χρωματισμό της στολής του.  Στη συνέχεια οι περισσότεροι επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη και ενσωματώθηκαν στην "Δόξα Παλιουριάς".

-Κάθε 15 Αυγούστου γίνεται φιλικός αγώνας μεταξύ παλαιμάχων και της ομάδας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα.

-Από το έτος 2020 δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Γρεβενών.-

Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης

-Ακολουθεί λεύκωμα.

Με κλικ στην εικόνα ανοίγει το λεύκωμα

ενεργό link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *