menu

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Θεία λειτουργία και αρτοκλασία στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Παλιουριάς

-Πραγματοποιήθηκε σήμερα (2-5-2017) στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Παλιουριάς θεία λειτουργία και αρτοκλασία για την Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου
-Στη συνέχεια τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια των ημερών (πασχαλιάτικα), για την άνοιξη και το περιβάλλον, ↴↴↴
όπως   "Ψηλά στον Άι - Θανάση" - "Στο Γρεβενό στο Γρεβενό" και αποχαιρέτησαν την Πασχαλιά  με το  "Ώρα καλή σου Πασχαλιά". 

"Ώρα καλή σου Πασχαλιά"


Ν' ώρα καλή σου Πασχαλιά
κι πίσου να γυρίσεις
ν' όπους μας άφκεις να μας βρεις
κι ακόμα κι καλύτερα.
Τούτο τον χρόνο τον καλό
τον άλλο ποιος τον ξέρει
για ζούμε για πιθαίνουμε
για σ'άλλον τόπο πάμε.-

-Όπως συνηθίζεται μετά το χορό γυναίκες με λευκά μαντήλια και κρατώντας χρωματιστές κορδέλες κατευθύνθηκαν προς το εκεί κιόσκι απ΄όπου φαίνεται η Παλιουριά ο κάμπος και η λίμνη Ιλαρίωνα που μπήκε στη ζωή μας.  Κρέμασαν τις κορδέλες σε δέντρα και βάτα ευχόμενες χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία να ξαναβρεθούν στον Άι - Θανάση.

-Μετά την λειτουργία προσφέρθηκε στους προσκυνητές φαγητό, γίδα με μανέστρα, που ήταν προσφορά του Ζάτσου Ευθυμίου (να έχει την ευλογία του Αγίου), και τα υπόλοιπα προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου.
-Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους αρκετοί παλιουριώτες, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτρης Καραστέργιος ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλιουριάς κ. Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παλιουριάς κ. Ηλίας  Παλπάνης.-


Χρόνια πολλά με υγεία !!!

opaliouriotis.gr

Ακολουθούν εικόνες


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *